Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi anvelope noi?

Atunci cand achizitionezi anvelope noi, mai ales atunci cand achizitionezi anvelope online, trebuie sa conosti mai multe detalii extrem de importante care sa te ajute sa iei o decizie cat mai buna. O astfel de achizitie nu este la fel de usoara ca si o achizitie care implica achizitia de pantofi, unde stii marimea si gata, ai putut sa achizitionezi produsul dorit. Pentru a achizitiona un set nou de anvelope trebuie sa cunosti mult mai multe detalii, care sa te ajute sa te bucuri de masina si de anvelope pe termen lung si cat mai lung.

Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi anvelope noi?

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont?

In primul rand, trebuie sa stii ca anvelopa trebuie sa se potriveasca cu janta. Daca alegi anvelope pentru jantele cu care masina a venit din fabrica, atunci dimensiunea o gasesti pe cauciucurile vechi si nu trebuie sa iti bati foarte tare capul. Daca ai achizitionat alte jante pentru masina ta, atunci trebuie sa afli care sunt dimensiunile anvelopelor de care ai nevoie. De regula, le gasesti in carticica pe care o primesti cu jantele, daca primesti una. Daca nu, poti sa intrebi persoana care ti-a vandut jantele sau poti sa cauti aceste informatii online.
Desi este bine sa te informezi din certificatul de inmatriculare, asta nu inseamna automat ca recoandarile de aici sunt corecte. Informatiile sunt corecte doar daca piesele masinii sunt identice cu cele din fabrica. Daca ai alte jante, atunci certificatul de inmatriculare este aproape inutil intr-o astfel de achizitie.
Este bine sa tii cont de eticheta de franare, consum si zgomot. Fiecare anvelopa produsa dupa anul 2012 trebuie sa contina informatii despre distanta de franare, consumul pe care il genereaza si zgomotul pe care il face. Din acest motiv, este bine sa achizitionezi doar anvelope produse dupa 2012, care sa aiba atasata o astfel de eticheta. Te poate ajuta foarte mult sa decizi confortul pe care il vei avea si consumul de combustibil.

Un alt criteriu extrem de important atunci cand alegi o anvelopa este data la care aceasta a fost fabricata. Aceasta data este inscrisa pe cauciuc sub forma 0212 Romania. Aceasta notatie inseamna ca anvelopa a fost produsa in luna Februarie a anului 2012, in Romania. Este bine sa achizitionezi anvelope produse cat mai recent, deoarece anvelopele vechi, chiar daca nu au fost folosite, pot sa isi piarda din proprietati.